A 黄金城官网 kutatóját a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolták

bec, 2021. szeptember 15. – 一次一次 黄金城官网 Demokrácia Intézet kutatojat, Redai Dorottyat a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta a 2021-es TIME100 listáján. A teljes lista és a kapcsolódó laudációk a TIME szeptember 27-i / október 4-i számában jelennek meg. (Elérhető az újságárusoknál szeptember 17-től, valamint mától a time.com/time100 oldalon.) A most tizennyolcadik évében járó lista a világ legbefolyásosabb embereinek hatását, innovációját és eredményeit ismeri el. 

Redai一 Labrisz Leszbikus Egyesület által 2020-ban megjelentetett "Meseorszag mindenkie" című mesekönyv projektkordinátora. A jobboldali és kormányzati politikusok szélsőségesen negatív reakciói után Magyarországon a könyv nagy sikert aratott, es阿兹 az LMBT+ embereket diszkrimináló kormányzati politika elleni tiltakozás szimbólumává vált. 

A kötet 17 kortárs szerző 17 meséjét tartalmazza különböző marginalizált vagy hátrányos helyzetű csoportok különböző szereplőivel. A jól ismert meséken és népmeséken alapuló történetek számos "tabu" vagy "érzékeny" kérdéssel foglalkoznak, beleértve az azonos neműek közötti szerelmet, 一个nemvaltast, 阿兹orokbefogadast, a gyermekek elhanyagolását, a párkapcsolati erőszakot, A sz lzohalálát, a "különbségeken" alapuló társadalmi kirekesztést és a nemi sztereotípiák áthágását A könyv célja, hogy segítse a szülőket és a tanárokat abban, hogy ezekről a témákról beszélgessenek a 6-12 éves gyerekekkel. A 2020 szeptemberében megjelent "Meseorszag mindenkie" mesekönyv ezidáig több mint 30.000 példányban kelt el, és jövőre 8 európai nyelven jelenik meg. 

"Az, hogy bekerültem a TIME100 listára, nagy megtiszteltetés számomra és a Labrisz számára is, nemzetközi elismerése a projektben végzett hatalmas munkánknak" – mondta Rédai. “Tovabb batorit, hogy folytassam a munkám abban a rendkívül ellenséges politikai környezetben, Amelyben大多数是 nk. Azt az üzenetet közvetíti, Hogy nagyon fontos az, amiert dolgozunk, es remelem, hogy más aktivistákat is arra ösztönöz majd a régióban, hogy továbbra is foglalkozzanak az LMBT+ kérdésekkel, 我是, 哈,我是nehsamz, kimerítő és néha félelmetesnek vagy reménytelennek tűnik." 

禁止Redai 2020 - 艾玛·戈德曼·斯诺鲍 díjat kapott feminist aktivista és tudományos munkájáért, 2021-ben pedig a Hatter-dijjal ismerték el az LMBT+ közösségért végzett munkáját a BudapestPride megnyitóján. Jelenlegi kutatási érdeklődési körébe tartozik nemek közti egyenlőség az oktatásban, a gyermekvédelmi szakpolitikák, az anti-gender szakpolitikák, az LMBT+ jogok korlátozása es阿兹 antidemokratikus rendszerek térnyerése Kelet-Közép-Európában. 

Hatterinformacio:

Redai Dorottya a Kozep-europai Egyetemen (黄金城官网) szerzett MA és PhD fokozatot a Társadalmi Nemek Tanszéken. Kutatóként és koordinátorként számos uniós projektben dolgozott a nemek és a munka, valamint a nemek es阿兹 oktatás területén, Valamint tanított 黄金城官网 Roma Access Programjaiban, valamint a 黄金城官网 Társadalmi Nemek Tanszékén. Jelenleg一 黄金城官网 Demokrácia Intézetének tudományos munkatársa, a Gender Equality Academy es阿兹 建造 projektekben dolgozik. Emellett több más projektben dolgozik magyar civil szervezetekkel és egyetemekkel. 

"A 黄金城官网 számomra intellektuális otthont jelent, szellemileg élénk és izgalmas környezetet, hasonló gondolkodású és támogató kollégákat, akik nagyszerű munkát végeznek a saját szakterületükön. Az egyre ellenségesebb magyarországi anti-gender propaganda korszakában a 黄金城官网 biztonságos hely, 你好témákat, amelyeken dolgozom, mindig is relevánsnak tekintetették és elismerték" – fogalmazott Rédai.